Личности

Пенчо Пенчев

Винаги съм обичам предизвикателствата. Когато през 2002 година реших и по-късно реализирах идеята си за предлагане на най-голямото разнообразие от коктейли, които светът някога е виждал, ставаше въпрос за предизвикателство, хвърлено не само към хората от „Гинес“, но и към всички колеги и барове по света. Е, някои го приеха и за кратко време сертификатът отиде в Италия, но природата ми е такава, че аз търся нови предизвикателства и не след дълго върнах рекорда в България.
После дойде идеята с новата категория коктейли и така светът се запозна с … желираните коктейли, а понастоящем Pench’s е единственото място в света, където можете да ги опитате.
Голямата ми амбиция и тази, по която работим в момента е да превърнем марката Pench’s в „третото място“ (ако домът и работата са първите две места, то Pench’s да е третото) за всички познавачи и ценители на стойностните напитки. И да бъдем не толкова „бутиков бар“, както някои ни наричат, колкото синоним на оригиналността, автентичността и професионализма в барманството.
Ще се видим скоро!

Диана Обрешкова

За работата си в Pench’s Диана споделя: „Pench’s значи много за мен и аз се стремя да помагам за развитието му, заради всичките познания, които съм получила по време на работата си с екипа му. Когато започнах работа в първият бар преди девет години, не съм си представяла напълно, че това ще бъде мястото, което ще ми даде толкова много – умения, опит и професионални познания. Радвам се, че имам възможността да работя в Pench’s club и с неговият колектив.“
„успехът винаги се дължи на човешкия фактор и хората, с които работиш, Диана е чудесен пример за това.“ споделя Пенчо Пенчев.

Васил Колев

Присъствието на Васил зад бара винаги допринася за доброто настроение на посетители и колеги.
„Забавление и творчество – с тези думи може да се опише работата ми в баровете Pench’s. Стремежът ми да почувствам какво точно желае клиентът ме кара да изпробвам различни вариации на коктейлите и, съответно, да подходя по различен начин“, казва Васил.
„Нещата навярно не биха били същите без харизматичната личност на Васил. Неговата усмивка предразполага всеки наш клиент и прави жив всеки един коктейл приготвен от него“, категоричен е Пенчо Пенчев.

Костадин Духтев

Страстта на Костадин към коктейлите пламва преди 13 години, когато се запознава с основите на барманството. Шест години по-късно той решава да развие качествата си и късметът му го отвежда към колектива на Pench’s. Там Пенчо Пенчев, с познанията си на истински барман творец го превръща в уникален професионалист.
Костадин споделя: „От момента, в който стъпих в заведението го обикнах – знаех, че това ще бъде страхотна среда за развитието ми. Атмосферата и екипът са неповторими. Това доставя удоволствие както на нас, така и на клиентите“.
„Радвам се, че вече осем години работя с Костадин, той е незаменима част от колектива, вливайки толкова свежест и дух в приготвянето на коктейли“, казва Пенчо.

Живко Матеев

„Открих магията на барманството когато за пръв път забелязах с какъв интерес ме наблюдават гостите. Познанията, които получих от уникалния подход и методи, по които работим в Pench’s bar, навярно могат да бъдат получени на малко, наистина много малко места. Благодарен съм за възможността да имам такова поле на изява, както и шанса да се усъвършенствам в любимото си занимание.“
„С присъствието си Живко вдъхновява всички около себе си и не само ние, но и всичките ни клиенти се забавляваме искрено когато той е в стихията си, приготвяйки любимите си коктейли“, откровено споделя Пенчо Пенчев.